Zaplanuj pobyt
Przyjazd 26
lis 2020
Wyjazd 27
lis 2020
Zaplanuj pobyt

Jesień na talerzu - nowe menu sezonowe NA WYNOS!

Jesień na talerzu - nowe menu sezonowe NA WYNOS!

Sezon na dynię, grzyby i gęsinę trwa w najlepsze! Nasi kucharze zainspirowali się złotą polską jesienią i stworzyli dania, które oczarują Was kulinarnie i... wizualnie! Restauracja Hotelu Dana serdecznie zaprasza do zamówień na wynos z odbiorem własnym.

Zamówienia na wynos z odbiorem własnym:

☎️ +48 91 820 77 02

SPRAWDŹ MENU

Jesień to najbardziej kolorowa i obfita ze wszystkich pór roku! Kojarzone z nią produkty są elementem kulinarnych tradycji, które miały swoje miejsce w polskiej kuchni na przestrzeni wieków. Aż do dziś, gdy lato się kończy, a dni stają się coraz krótsze i chłodniejsze, chętnie sięgamy po typowe dla jesieni owoce i warzywa, rozgrzewające przyprawy korzenne czy sycącą gęsinę.

Nasz Szef Kuchni Bogusław Michałowski zaczerpnął inspirację z tradycyjnych upodobań, ale zestawił je z nowoczesnymi, ciekawymi kompozycjami, które ukażą Wam inne spojrzenie na jesień - jako na czas różnorodności, feerii barw i smaków.

Na przystawkę proponujemy lekki tatar z krewetek z masłem i czosnkiem, który serwujemy z chrupiącymi grzankami ziołowymi. Doskonale pobudzi apetyt na kolejne dania!

W naszym menu nie mogło oczywiście zabraknąć klasycznego kremu z dyni i mleka kokosowego, który podkręciliśmy imbirem oraz pesto kolendrowym. Tę pysznę zupę podajemy z chipsami z topinamburu, grzankami i prażonymi pestkami dyni - to solidna dawka energii!

Na danie główne polecamy dwie potrawy o zupełnie odmiennym charakterze. Wielbicielom tradycyjnego mięsiwa zaserwujemy gęsie udko z gęstym sosem borowikowym, kaszą gryczaną modrą kapustą i gruszką pieczoną w białym winie.

Dla poszukiwaczy nowych kulinarnych doznań przewidzieliśmy halibuta w drobno pokruszonych orzechach włoskich, który komponuje się w delikatną, interesującą całość z puszystym sosem szafranowym i warzywnym kuskusem z dodatkiem pestek granatu. Orientalne nuty zaskakują i uwodzą subtelną oryginalnością!

Nasz deser to powrót do klasyki, czyli domowe crumble ze śliwkami - wyjedzie do Was prosto z pieca, więc będzie naprawdę gorące, pysznie słodko-kwaśne i aromatyczne dzięki korzennym przyprawom! Jest naprawdę fantastyczne i koniecznie wpadnijcie do nas choćby na ten deser i rozgrzewającą herbatę lub orzechową kawę.

Zapraszamy Was serdecznie!


Ze względu na panujące obostrzenia nasza restauracja będzie zamknięta. Od 24.10 wydajemy wyłącznie dania na wynos z odbiorem własnym.

☎️ +48 91 820 77 02

SPRAWDŹ MENU

 

Zapisz się do newslettera Czekają na Ciebie najnowsze promocje i wydarzenia!

newsletter

Zapisz się na nasz newsletter.

Restauracja Hotelu Dana
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij