Aufenthalt planen
Anreise 26
Nov 2020
Abreise 27
Nov 2020
Aufenthalt planen

Jesień na talerzu - nowe menu sezonowe NA WYNOS!

Jesień na talerzu - nowe menu sezonowe NA WYNOS!

Sezon na dynię, grzyby i gęsinę trwa w najlepsze! Nasi kucharze zainspirowali się złotą polską jesienią i stworzyli dania, które oczarują Was kulinarnie i... wizualnie! Restauracja Hotelu Dana serdecznie zaprasza do zamówień na wynos z odbiorem własnym.

Zamówienia na wynos z odbiorem własnym:

☎️ +48 91 820 77 02

SPRAWDŹ MENU

Jesień to najbardziej kolorowa i obfita ze wszystkich pór roku! Kojarzone z nią produkty są elementem kulinarnych tradycji, które miały swoje miejsce w polskiej kuchni na przestrzeni wieków. Aż do dziś, gdy lato się kończy, a dni stają się coraz krótsze i chłodniejsze, chętnie sięgamy po typowe dla jesieni owoce i warzywa, rozgrzewające przyprawy korzenne czy sycącą gęsinę.

Nasz Szef Kuchni Bogusław Michałowski zaczerpnął inspirację z tradycyjnych upodobań, ale zestawił je z nowoczesnymi, ciekawymi kompozycjami, które ukażą Wam inne spojrzenie na jesień - jako na czas różnorodności, feerii barw i smaków.

Na przystawkę proponujemy lekki tatar z krewetek z masłem i czosnkiem, który serwujemy z chrupiącymi grzankami ziołowymi. Doskonale pobudzi apetyt na kolejne dania!

W naszym menu nie mogło oczywiście zabraknąć klasycznego kremu z dyni i mleka kokosowego, który podkręciliśmy imbirem oraz pesto kolendrowym. Tę pysznę zupę podajemy z chipsami z topinamburu, grzankami i prażonymi pestkami dyni - to solidna dawka energii!

Na danie główne polecamy dwie potrawy o zupełnie odmiennym charakterze. Wielbicielom tradycyjnego mięsiwa zaserwujemy gęsie udko z gęstym sosem borowikowym, kaszą gryczaną modrą kapustą i gruszką pieczoną w białym winie.

Dla poszukiwaczy nowych kulinarnych doznań przewidzieliśmy halibuta w drobno pokruszonych orzechach włoskich, który komponuje się w delikatną, interesującą całość z puszystym sosem szafranowym i warzywnym kuskusem z dodatkiem pestek granatu. Orientalne nuty zaskakują i uwodzą subtelną oryginalnością!

Nasz deser to powrót do klasyki, czyli domowe crumble ze śliwkami - wyjedzie do Was prosto z pieca, więc będzie naprawdę gorące, pysznie słodko-kwaśne i aromatyczne dzięki korzennym przyprawom! Jest naprawdę fantastyczne i koniecznie wpadnijcie do nas choćby na ten deser i rozgrzewającą herbatę lub orzechową kawę.

Zapraszamy Was serdecznie!


Ze względu na panujące obostrzenia nasza restauracja będzie zamknięta. Od 24.10 wydajemy wyłącznie dania na wynos z odbiorem własnym.

☎️ +48 91 820 77 02

SPRAWDŹ MENU

 

Abonnieren Sie unseren Newsletter Damit sind Sie bestens über aktuelle und günstige Angebote informiert!

Newsletter
Abonnieren Sie unseren Newsletter

Restauracja Hotelu Dana
Diese Website verwendet Cookies.

Durch den Besuch akzeptieren Sie unsere Cookie-Politik, nach Ihren Browser-Einstellungen. Mehr in der Datenschutzerklärung.

OK, schließen